duminică, 26 iulie 2015

Darkness may be ahead, behind and beside, but within there is light - enjoi it!

- by Lindon Bated Jr.

Dupa indicatiile de la hostel si "biblia" calatorului aka lonly planet, am ajuns la statia de microbuze. Am urcat in nr. 130 si astept. E simpatic sistemul asta de marushca peste tot in fostul spatiu sovietic. Au traseu fix dar pleaca cand sunt pline. Daca au locuri opresc cand faci cu mana si te lasa unde vrei.
La radio se aude " Azzuro" cu Adriano Celentano... Deja am picat in butoiul cu melancolie gandindu-ma cat de departe sunt plajele insorite ale Italiei...Cred ca sunt singurul din minibus care pricepe versurile.
Si pornim spre centrul budismului rusesc: IVOLGINSKY DATSAN.
Ajuns la capat de linie, un tip simpatic cu ochi migdalati remarca hartia mea cu directii si ma indruma la statia pentru urmatoarea marushca.
Un pic rusesc dar EXTRAORDINAR!!!
Un complex mult mai mare cu temple, casute pentru calugari, scoala budista si tot ce mai au nevoie. Foarte rustic si auster pe alocuri dar la fel de plin de culoare. Multe roti de invartit pentru rugaciuni, de toate culorile, marimile si formele posibile si locuri pentru ofrande. Iar in departare ... muntii.
Am intrat in templul principal, acolo unde inca mai este pastrat intact un lama in pozitie de lotus deshumat dupa 30-40 de ani... Tot interiorul e decorat multicolor.
Multi calugari imbracati in rosu si multi Buda. Se aud rugaciuni, tobe, talere si clopotei. Si un miros cunoscut ds betisoare parfumate...

4 comentarii:

  1. Asta chiar suna super! daca la calatoria cu trenul nu m-ai prins, de data asta chiar mi-as fi dorit sa fiu si eu acolo. Ma bucur ca ai pus poza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. A fost intr-adevar impresionanta intalnirea cu budismul... Cand scriu aici pe blog folosesc telefonul. Iar cand gasesc wifi urc articolele pe net. De aceea e mai greu sa pun poze. De multe ori nu merge.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine una m-ai prins din prima zi. Câteodată nu am timp sa citesc in fiecare zi si atunci abia aștept ziua următoare sa văd unde ai ajuns! Have fun si drumuri bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca urmariti blogul. L-am creat initial pentru mine dar daca inspira si pe altii e si mai bine.Multumesc de incurajari

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentariu. Urmariti-ma in continuare